Bra MC- och offroad-filmer

Visst är det kul att vara ute och köra motorcykel eller bil i terrängmiljöer, men ibland kan det vara läge för en lugn kväll hemma. Detta betyder dock inte att kvällen inte kan präglas av leriga däck och rytande motorer. Hyr eller köp någon av dessa filmer och serier för en högoktanig hemmakväll.

Filmkväll

1. Long Way Around – Detta är en dokumentärserie där vi får följa skådespelaren Ewan McGregor och hans vän Charley på deras 3000 mil långa resa runt Jorden. Deras motorcykelfärd går genom bland annat Mongoliet, Sibirien och Kanada, och tar 115 dagar.

2. Dust to Glory – Detta anses av många vara den absolut bästa dokumentären om offroad-racing någonsin. Den blandar fantastiskt berättande med episka videosekvenser som garanterat kommer få adrenalinet att pumpa.

3. On Any Sunday – Denna dokumentär har några år på nacken (släpptes 1971), men det är inte konstigt att den nominerades för en Oscar. Om du har något som helst intresse av offroadens historia så måste du se denna film.

4. Mad Max – Om du hellre vill ha en vanlig spelfilm med gott om motorcykeljakter så är Mad Max en riktig klassiker. Max förlorar fru, barn och sin bästa vän, vilket resulterar i en kavalkad av explosioner och motorcyklar donerade av Kawasaki.