På motorcykel genom Sverige

Som motorcykelentusiast så behöver man faktiskt inte ta sig utanför Sveriges gränser och ner i södra Europa för att få till en trevlig motorcykelsemester. Sveriges avlånga land är som klippt och skuret för att brassa på med hojen från söder till norr, eller tvärtom!

Att ta sig genom Sverige på en motorcykel är någonting som alla svenskar någon gång borde få vara med om. Det är en helt annan upplevelse än att avverka sträckan i en bil och en resa som kan bjuda på hundratals trevligheter längs vägarna om du ser till att inte stressa onödigt mycket från A till B.

Slarva inte med återhämtningen

För den som tänkt ta sig hela vägen genom Sverige, det vill säga från Riksgränsen i norr till Smygehuk i söder, så kommer man som minst (utan avstickare) att behöva avverka 210 mil på motorcykelsadeln. Detta är en resa som tar rejält på krafterna även i en bil, till och med som passagerare, så det är ganska lätt att förstå att det är ännu mera ansträngande att klara av på en hoj. Av denna anledning så är det inte speciellt klokt att slarva med din återhämtning. Det gäller att fylla på med energi- och näringsrik mat, göra ett par stopp varje dag redan innan det börjar kännas i kroppen och ovanpå allt detta dessutom se till att sova nog mycket och så bra som möjligt om nätterna. Något att tänka på är även att dela upp sträckan på en eller två dagar extra, så att man slipper pressa sig till sitt yttersta för att avverka dagssträckorna.

Ännu roligare att åka i grupp

Du känner säkert till talesättet ”delad glädje är dubbel glädje” och detta kan utan tvekan också appliceras på en motorcykelsemester. Att våra två eller fler som swishar fram längs de svenska motorvägarna är utan tvekan roligare än att göra så helt på egen hand. Vi kan nästan lova att resan kommer generera fina minnen för livet som ni under resten av eran vänskap kommer att kunna se tillbaka på och få er att skratta gott.

Ta hand om er där ute på vägarna!