Lorenzo – en stjärna inom MotoGP

En stjärnförare inom MotoGP är Jorge Lorenzo, en stjärna som haft en liten tuff start inför 2014 säsong. Lorenzo föddes 1987 i Palma Mallroca och är en av världens bästa roadracingförare. Lorenzo blev världsmästare i MotoGP, 2010 och 2012 för Yamaha Factory Racing. 

 

Jorge Lorenzo

Förra säsongen gick inte som planerat för Lorenzo men har väl dokumenterat sina motgångar och tror sig ha god tid för att komma upp i toppen när säsongen kör igång på allvar. Ett problem som uppstått är att Lorenzo haft för hårda däck, så här förklarar han det; ”Problemet med det hårda däcket är att vi med vår cykel behöver bra hörn hastighet för att kompensera för de nackdelar som vi har i acceleration, toppfart eller hörn inresa och vi lider när vi inte kan ha en fördel att gå igenom hörnet. Dessutom min fysiska kondition i början av året var mycket dåligt på grund av de tre operationer jag genomgick på vintern och en brist på försäsongsträning planering. Jag började träna senare än normalt. ”

Med detta i bagaget har Lorenzo god tid på sig att förbättra felen för att komma igen och ge en stenhård kamp inför årets tävlingar. Han kämpar nu stenhårt för att stå på prispallen och de första tävlingarna så här långt har gått riktigt bra.