Motorcykelsportnytt

Motorcykelsporten är populär i Sverige, för närvarande har vi inte kanske inte den stjärnglans som funnits tidigare med exempelvis Tony Richardsson i Speedway. Men intresset är fortsatt starkt och här kommer några intressanta nyhetsrubriker.

Speedway

Motocross även fortsättningsvis i Sverige

Det såg länge ut som att en 19-årig tradition skulle brytas. När nästa års schema för VM-deltävlingar kom så saknades Uddevalla som 19 år i följd stått värd för en av deltävlingarna i VM i Motocross. Nu uppger dock TT att tävlingen räddats och att arrangörerna i Uddevalla har skrivit ett nytt kontrakt med bolaget Youthstream för fortsatta arrangemang. Kontraktet löper över tre år.

Speedway på Friends Arena

Det blir motorfest i Solna kommande helg då en VM-deltävling i Speedway körs på nationalarenan, Friends Arena. Detta år så deltar hela fyra svenskar i tävlingen efter det att Tomas H Johansson fick det som kallas för det lokala frikortet, till tävlingen och dessutom så fick Kim Nilsson ta över Darcy Wards plats efter som Ward ådragit sig en avstängning som gör att han inte får köra tävlingen på Friends Arena. Räkna med folkfest till helgen, såhär festligt såg det ut förra gången.

Rossi till sjukhus

Italienaren Valentino Rossi är en legendar inom roadracingsporten. De senaste åren har den sjufaldige världsmästaren dock fått se sig omkörd, framförallt av Marc Marquez som tagit över tronen som världsmästare. Med fyra deltävlingar av årets serie så ser det också ut som Marquez får behålla sin titel. För även om Rossi visat upp att att han minsann inte gett upp kampen trots några tunga säsonger så var kanske hans krasch i Aragons Grand Prix spiken i kistan. Vid kraschen så ådrog han sig en hjärnskakning och oddsen att han ska vinna nu är mycket små. Efter segern i San Marino så tycktes mästaren se sin chans, men i och med kraschen i Aragon så får han nog rikta in sig på att behålla den tredjeplats han nu ligger på. Frågan är dock hur snart han kan vara tillbaka på banan efter hjärnskakningen.